Program - Ølfestival 2019

Opdateret den 8. maj 2019

Programmet bliver løbende opdateret. Tidspunkter og arrangementer er vejledende. 

Torsdag d. 23. maj

Scenen

16.00 - Åbningstale v/Flemming Besenbacher 

Flemming Besenbacher er bestyrelsesformand i Carlsbergfondet, Carlsberg og Carlsberg Laboratorium.

18.00 - Prisoverrækkelse: Årets Etiket 2018 v/Skandinavisk Bryggerisouvenir Samlerforening

Siden 1980 har samlerforeningerne i Danmark kåret Årets Etiket. Således er det for 39. gang, at en række nominerede etiketter er med i opløbet om den prestigefyldte hæder. Det er medlemmerne fra Skandinavisk Bryggerisouvenir Samlerforening, der har stemt om Årets Etiket 2018. 

19.30 - Fysikshow forvandler øl til is


20.30 - Fysikshow forvandler øl til is

Loungen

17.00 - IDA (lukket arrangement for IDA-medlemmer)

18.00 - Carlsberg – Nyt fra Carlsberg Forskningscenter v/Zoran Gojkovic

Zoran Gojkovic, direktør for den brygvidenskabelige afdeling fra Carlsbergs Forskningscenter, præsenterer laboratoriets fascinerende historie og et udvalg af specialbryg, der hver især er repræsentanter for forskellige fortløbende projekter. Der vil være eksempler på øl eftergæret for forskningscenterets egne Brettanomyces-arter, mixgærede øl, fadlagrede lagerøl og en helt speciel øl i anledning af Ølfestival nr. 25. OBS! Foredraget vil foregå på Engelsk.

Pris: 40 kroner. Billet påkrævet. 

19.30 - IDA (lukket arrangement for IDA-medlemmer)

20.00 - Det Fri Øl og Skånes Dryckesproducenter 

Smag fem forskellige øl fra bryggerierne i foreningen Det Fri Øl og hør om, hvad der egentlig styrer markedet for øl. Der findes rekordmange små, uafhængige og dygtige bryggerier, men vejen til succes hos forhandlere, barer og restauranter er lang med mange udfordringer. Deltagere: Tore Jørgensen, formand for Det Fri Øl og direktør på Herslev Bryghus, og Jannie Vestergaard, bestyrelsesmedlem for Skånes Dryckesproducenter og virksomhedsansvarlig i Smaka på Skåne.

Gratis adgang. Billet påkrævet. 

 

Fredag d. 24. maj 

Scenen

13.00 - Udnævnelse af æresmedlem 

15.00 - Fysikshow forvandler øl til is

16.00 - Danske Ølentusiaster overrækker Den Danske Ølpris

18.30 - Fysikshow forvandler øl til is

19.30 - Fysikshow forvandler øl til is

21.00 - Fysikshow forvandler øl til is

Loungen

16.00 - Øl- og chokoladesmagning med kant

Få skærpet sanserne med en smagning på fem øl og fem chokolader. Øl er en oplevelse af bitterhed, sødme og krydderier – og det samme er chokolade. Oplev Herslev Bryghus og Friis-Holm Chokolade præsentere øl og chokolade, hvor smage af bitter, sødt og surt giver helt nye smagsoplevelser. Herslev Bryghus udvikler øl til mad og Friis-Holm Chokolade forfiner bønnesorters egen smag i processen fra bønne til plade. Med Tore Jørgensen, direktør Herslev Bryghus, og Mikkel Friis-Holm, direktør Friis-Holm chokolade.

Pris: 100 kroner. Billet påkrævet. 

17.00 - Carsten Berthelsen / 100 % Belgien! Tradition og Fornyelse

De fleste ølelskere bøjer ydmygt deres hoveder, når talen falder på begrebet belgisk øl. Jo, øllet smager fantastisk, men er de belgiske bryggere ikke temmelig konservative i stil? Ligesom resten af verden har Belgien dog gennemlevet en Ølrevolution. Det begyndte med bryghuset De Rankes XX Bitter (6,2 % alk. vol., ca. 65 IBU). Med denne flotte pale ale udfordrede de to bryggere Nino Bacelle og Guido Devos smagsløgene, og publikum tog godt imod øllet, der klart var inspireret af moderne amerikansk ølkultur. Vi prøver tre af fortidens smukke bryg og tre udsøgte reformøl.

Pris: 100 kroner. Billet påkrævet. 

18.00 - Carlsberg – Sensorisk ølsmagning v/Sidsel Jensen

Sidsel Jensen er leder af sensorik-platformen i Carlsberg og har en ph.d. i sensorisk videnskab. Sidsel har lovet at give en kort, men grundig introduktion til sanserne, hvorefter hun vil afholde en interaktiv session om, hvordan farver og smag interagere. Efterfølgende vil der ølsmagning med fokus på farver og mønstre.

Pris: 2 poletter, betales i døren (72 pladser)

Lokale 1. sal

12.00 - Landsbestyrelsen

 

Lørdag d. 25. maj

Scenen

13.00 - Fysikshow forvandler øl til is

15.00 - Fysikshow forvandler øl til is

16.00 - DM i håndbryg – offentliggørelse af vindere og overrækkelse af diplomer

I år er der et rekord antal håndbryggede øl tilmeldt på tværs af 13 kategorier, og de danske øldommere har været i gang med at bedømme næsten 300 øl i månederne op til Ølfestival 2019. Lørdag afgør de mest erfarne øldommere, hvem af de 13 kategorivindere, der er den allerbedste og skal løbe med den ærefulde titel Danmarksmester i Håndbryg 2019.

17.00 - Fysikshow forvandler øl til is

19.00 - Fysikshow forvandler øl til is

Loungen

12.30 - 10 år med Hornbeer / Gunhild og Jørgen Fogh Rasmussen (AFLYST)

Kom og få en lille times topunderholdning om og med øl. Historien om bankernes høje moral, samt verden set med en bryggers øjne gennem 10 år med Hornbeer.

Pris: 100 kroner. Billet påkrævet. 

14.00 - IDA (lukket arrangement for IDA-medlemmer)

15.00 - Carsten Berthelsen / 100 % Belgien! Tradition og Fornyelse

De fleste ølelskere bøjer ydmygt deres hoveder, når talen falder på begrebet belgisk øl. Jo, øllet smager fantastisk, men er de belgiske bryggere ikke temmelig konservative i stil? Ligesom resten af verden har Belgien dog gennemlevet en Ølrevolution. Det begyndte med bryghuset De Rankes XX Bitter (6,2 % alk. vol., ca. 65 IBU). Med denne flotte pale ale udfordrede de to bryggere Nino Bacelle og Guido Devos smagsløgene, og publikum tog godt imod øllet, der klart var inspireret af moderne amerikansk ølkultur. Vi prøver tre af fortidens smukke bryg og tre udsøgte reformøl. 

Pris: 100 kroner. Billet påkrævet. 

16.30 - Carlsberg – Brooklyn Ghost Bottle Bonanza v/Kristina Saugstrup & Bjarke Bundgaard 

Selv om Garett Oliver desværre ikke kommer til Ølfestival i år, så bliver vi ikke blevet snydt for hans ”Ghostbottles”. Vi har fået syv varianter til København og til dette arrangement vil du have mulighed for at smage dem alle. Øllet vil blive præsenteret af Brooklyns danske ambassadør Kristina Saugstrup i samarbejde med ølspecialist Bjarke Bundgaard. Gå ikke glip af denne unikke mulighed for at smage alle syv varianter.

Pris: 100 kroner. Billet påkrævet. OBS! Kun 40 billetter.

17.30 - IDA (lukket arrangement for IDA-medlemmer)

Lokale 1. sal

10.00 - Øldommerne / DM i Håndbryg