Guidede ture på Ølfestival 2019

Er du ny i ølverdenen, eller har du lyst til at se den igennem en andens øjne. 

På Ølfestival 2019 kan du tage på guidede ture rundt på festivalen. En ølkyndig guide har udvalgt fem øl under et specifikt tema, som skal smages på turen. Du hører om øllet, bryggeriet og får indsigt i ølstile, du - måske - ikke kendte i forvejen. 

Selve turen er gratis. Du betaler dog selv for de 5 smagsprøver undervejs. Betalingen sker med poletter. 

Tilmelding og mødested ved Danske Ølentusiasters "Medlemsbutik" (B-7). 

BOOK EN GRATIS GUIDET TUR HER

TORSDAG D. 23. MAJ

18.00 - Øl der smager af andet end humle, v. Henrik Prip. En tur rundt i det, der adskiller specialøl fra industriøl; nemlig andre smagsgivere som for eksempel porse, fyrrenåle, hamp, tang, asparges.     

18.30 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

19.00 - Øl og ukrudt, v. Kim Danø. Øl med andre ingredienser end de gængse, for eksempel mynte og andre krydderurter, forskellige bær, rav eller røg.

19.30 - Fra hobby til erhverv, v. Henrik Prip. Fem bryggerier der startede på køkkenbordet- Øl som hobby har givet os en velsignelse af nye bryggerier, men også sat fokus på helt andre øltyper.

20.00 - Sort behøver ikke være tungt, v. Jesper Farbøl. Sorte øl kan være andet end tunge og søde, der bedst passer til vinteren. Vi ser på bredden i sort øl, der også slukker tørsten.

FREDAG D. 24. MAJ

13.00 - Sort behøver ikke være tungt, v. Jesper Farbøl. Sorte øl kan være andet end tunge og søde, der bedst passer til vinteren. Vi ser på bredden i sort øl, der også slukker tørsten.

14.00 - Øl der smager af andet end humle, v. Henrik Prip. En tur rundt i det, der adskiller specialøl fra industriøl; nemlig andre smagsgivere som for eksempel porse, fyrrenåle, hamp, tang, asparges. 

14.30 - Fem hovedøltyper, v. Jesper Farbøl. En introduktionstur, der giver et overblik over hovedøltyper og brygmetoder og skaber et grundlag for videre selvstudier, mens vi smager på nogle rigtig gode øl.

15.00 - Fra hobby til erhverv, v. Henrik Prip. Fem bryggerier der startede på køkkenbordet- Øl som hobby har givet os en velsignelse af nye bryggerier, men også sat fokus på helt andre øltyper.

16.00 - Øl og ukrudt, v. Kim Danø. Øl med andre ingredienser end de gængse, for eksempel mynte og andre krydderurter, forskellige bær, rav eller røg.

16.30 - Sort behøver ikke være tungt, v. Jesper Farbøl. Sorte øl kan være andet end tunge og søde, der bedst passer til vinteren. Vi ser på bredden i sort øl, der også slukker tørsten.

17.30 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

18.30 - Fem hovedøltyper, v. Jesper Farbøl. En introduktionstur, der giver et overblik over hovedøltyper og brygmetoder og skaber et grundlag for videre selvstudier, mens vi smager på nogle rigtig gode øl.

20.00 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

LØRDAG D. 25. MAJ

13.00 - Øl og ukrudt, v. Kim Danø. Øl med andre ingredienser end de gængse, for eksempel mynte og andre krydderurter, forskellige bær, rav eller røg.

13.00 - Øl der smager af andet end humle, v. Henrik Prip. En tur rundt i det, der adskiller specialøl fra industriøl; nemlig andre smagsgivere som for eksempel porse, fyrrenåle, hamp, tang, asparges. 

13.30 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

15.00 - Øl og ukrudt, v. Kim Danø. Øl med andre ingredienser end de gængse, for eksempel mynte og andre krydderurter, forskellige bær, rav eller røg.

15.00 - Fra hobby til erhverv, v. Henrik Prip. Fem bryggerier der startede på køkkenbordet- Øl som hobby har givet os en velsignelse af nye bryggerier, men også sat fokus på helt andre øltyper.

15.30 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

16.00 - Fem hovedøltyper, v. Jesper Farbøl. En introduktionstur, der giver et overblik over hovedøltyper og brygmetoder og skaber et grundlag for videre selvstudier, mens vi smager på nogle rigtig gode øl.

16.00 - Øl og ukrudt, v. Kim Danø. Øl med andre ingredienser end de gængse, for eksempel mynte og andre krydderurter, forskellige bær, rav eller røg.

16.30 - Fra hobby til erhverv, v. Henrik Prip. Fem bryggerier der startede på køkkenbordet- Øl som hobby har givet os en velsignelse af nye bryggerier, men også sat fokus på helt andre øltyper.

17.00 - Bock: En overset øltype, v. Henrik Broström. Bock er nok den mest oversete øltype i Danmark. Meget få danske bryggerier producerer en bock.

17.30 - Pilsner kan smage rigtig godt, v. Christian Andersen. Pilsneren er andet end en ligegyldig industriøl. Det er en raffineret drik, som har brug for forståelse og kærlighed. Vi smager fem pilsnere, som viser variationen inden for familien af pilsnere.

19.00 - Øl og terroir (lokale råvarer), v. Christian Andersen. Terroir dækker over øl lavet med lokale råvarer og bryggeprocesser. Vi smager fem terroir øl, som ofte er originale bryg med bær og urter som smagsgivere.

Du finder Ølfestival 2019's elektroniske guide på guide.ølfestival.dk.

Her er det muligt at søge mellem øl, ølstile og udstillere. Der er også et kort over Lokomotivværkstedet og Haven, en oversigt over aktiviteter og nyheder. 

guide.ølfestival.dk